KPN kondigt beëindiging ISDN 1/2 aan!

KPN kondigt beëindiging ISDN 1/2 aan!

ISDN stopt?!

Dat heeft toch iets te maken met mijn telefooncentrale?

Klopt! Bij bedrijven met een wens voor meerdere gelijktijdige telefoonlijnen werd tot enkele jaren geleden veelal ISDN geadviseerd. Dit betekent voor u waarschijnlijk dat er momenteel een aantal witte kastjes aan de muur hangen, waarvan de functie soms niet helemaal duidelijk is.

Waarom dat opeens? Is het koper op?

De techniek waarvan ISDN gebruik maakt is sinds de introductie in de jaren 90 weinig doorontwikkeld. Vanwege de toenemende populariteit van VoIP telefonie, wordt het steeds kostbaarder om de benodigde infrastructuur draaiende te houden. Tevens bied ISDN weinig flexibiliteit als het gaat om uitbreidingen en innovatie. Er diende bij de aanschaf van een ISDN centrale al rekening gehouden te worden met mogelijke uitbreidingen om de aanschaf van een geheel nieuwe centrale te voorkomen.

Ok, maar wanneer gaat ISDN eruit dan?

Vanaf 1 september 2019 stopt KPN met het aanbieden van ISDN. Sommige aanbieders stoppen zelfs al eerder, Tele2 stopt vanaf mei 2018 al met het leveren van ondersteuning.

Oei, en nu? Over op duivenpost?


Gelukkig niet, zoals eerder aangegeven is er momenteel een heel degelijk alternatief: VoIP. Naast meer mogelijkheden en flexibiliteit brengt dit nog een belangrijk aspect met zich mee; Lagere kosten.

Dat klinkt goed, maar waarom vertellen jullie me dit?

Go Advised Group houdt zich sinds 2012 bezig met het opzetten en uitrollen van VoIP centrales en aansluitingen. Aangezien we graag onze klanten zo breed mogelijk bedienen, leek het ons van belang dit onder de aandacht te brengen.

Aha, wat kunnen jullie voor mijn organisatie betekenen?

Go Advised Group kan u helpen met een probleemloze overgang. We zorgen ervoor dat uw nummers behouden blijven en u ook tijdens de migratie bereikbaar blijft. Daarnaast biedt dit aanzienlijk wat voordelen zoals:
– Lagere kosten
– Extra functionaliteiten.
– Koppeling vast/mobiel (Uw mobiele telefoon wordt een onderdeel van uw telefooncentrale)
– Onbeperkt bellen tegen een vast bedrag per maand.
– Koppeling met softwaresystemen (Zoals CRM en Backoffice software).
– Altijd bereikbaar.
– Flexibele werkplekken.

En dat kan gewoon met mijn huidige telefoon?

Vaak bij mobiele abonnementen wel, daar kunt u uw huidige smartphone blijven hanteren. Vaste toestellen zijn vaak echter niet voorbereid op alle nieuwe functies en mogelijkheden van VoIP. Gelukkig zijn er allerlei nieuwe toestellen beschikbaar welke het telefoneren een stuk completer en plezanter zullen maken.

Maar daar zit ik dan zeker weer 3 jaar aan vast.

Welnee, bijna alle oplossingen zijn maandelijks opzegbaar. We streven ernaar om u als klant zo goed mogelijk te helpen. Dit is voor ons juist een extra aansporing om ons best te (blijven) doen.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze en direct contact leggen?